Top
Welke sportkleding heb je nodig als het koud wordt? - Handige tips
fade
4156
post-template-default,single,single-post,postid-4156,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Winter workout musthaves

winter workout musthaves

Winter workout musthaves

Is het dalende kwik voor jou ook geen excuus om je sportspullen op te bergen? Groot gelijk, want ook wanneer het kouder wordt, kun je nog prima buiten sporten. Je moet je sportkleding alleen wel aanpassen op de buitentemperatuur, zo voorkom je blessures. In dit artikel lees je welke sportitems niet mogen ontbreken in jouw kast wanneer het kwik daalt.

 

Lange sportbroek

Wanneer je buiten sport en de temperatuur duikt onder de 12 graden, is het beter om een lange broek aan te trekken. Je spieren blijven hierdoor beter warm en je voorkomt daardoor blessures. Vind je een wijde joggingsbroek niet fijn? Kies dan voor een model waarvan de pijpen smal zijn of kies voor een strakke tight.

 

Een sportshirt met lange mouwen

Trek naast een lange broek ook een shirt aan met lange mouwen. Over het algemeen beweeg je minder met je bovenlichaam tijdens het sporten, waardoor deze ook sneller afkoelt. Een shirt met lange mouwen houdt de warmte vast.

 

Thermokleding

Draag onder je sportkleding ook een thermoshirt of broek. Thermokleding voert het vocht namelijk meteen af, waardoor je lichaam minder snel afkoelt. Het is belangrijk om het thermoshirt of de thermobroek direct op de huid te dragen, zodat deze het vocht meteen kan opnemen en afvoeren.

 

Een muts

Via je hoofd verlies je de meeste warmte. Draag daarom een muts, zodat je deze warmte vasthoudt. Vind je een muts niet fijn of te warm, kies dan voor een hoofdband. Ook wanneer je een helm draagt, is het verstandig om daaronder nog een muts te dragen. Kies dan voor een balaclava of een speciale helmmuts.

 

Handschoenen

Je handen worden tijdens het sporten in de kou moeilijk warm. Draag daarom een paar sporthandschoenen. Hiermee blijven je handen warm en je behoudt de grip.

 

Pre en after workout kleding

Ook voor je start met trainen is het belangrijk om de juiste kleding te dragen. Wanneer je nog een stukje naar de sportclub moet fietsen of lopen, is het verstandig om een warm trainingspak te dragen. Ben je klaar met sporten? Trek het trainingspak dan weer aan, zodat je spieren niet te snel afkoelen en je blessures voorkomt.

 

Welke sportitems mogen bij jou niet ontbreken wanneer je in de kou buiten sport? Laat het ons weten in een reactie. Of deel dit bericht op Facebook, Twitter of Instagram.

 

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.