Top
Welke sport past bij mij? - Blog Sport & Casuals
fade
27
post-template-default,single,single-post,postid-27,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Welke sport past bij mij?

Welke sport past bij mij?

We weten allemaal dat sporten gezond is en we minstens 30 minuten per dag moeten bewegen. Toch zit jouw hand vaker in een zak chips, dan aan de halter in de sportschool. Het goede voornemen om dit jaar minimaal twee keer per week te sporten is mislukt. In het begin stond je keurig twee keer per week op de loopband en hing je in de gewichten, maar na een tijdje zwakte jouw motivatie af en zat de bank lekkerder dan het zadel van de crosstrainer.

 

Foutje bedankt

Fitnessen was natuurlijk een logische keuze toen je wilde beginnen met sporten. Je kan gaan wanneer je wilt, je kan kracht- én conditietraining in één ruimte doen en eventueel ook groepslessen volgen. ‘Dat is echt iets voor mij’, dacht je. In jouw gedachten had je jouw hoofd al stiekem op het lijf van Arnold Schwarzenegger of Doutzen Kroes geplaatst. Toch ebde jouw motivatie al na een paar weken weg en is dat droomlijf er nooit gekomen. Het wegzakken van die enorme drive heeft niets te maken met opgeven, je hebt gewoon de verkeerde sport gekozen. Fitnessen is blijkbaar niet jouw ding. Misschien omdat het geen uitdaging biedt, het geen wedstrijdelement heeft of je altijd alleen sport. Maar hoe vind je dan een sport die bij je past?

 

Zoek de juiste sport

Wil jij deze zomer toch dat ideale strandlijf hebben? Ga dan op zoek naar een sport die bij je past en  je daardoor ook makkelijker volhoudt. Als je iets doet wat jij leuk vindt, zie je ook niet op tegen de workout. Ben jij bijvoorbeeld heel sociaal en graag onder de mensen, ga dan op een teamsport, zoals voetbal, hockey of volleybal. Introverte types zullen zich weer lekkerder voelen bij een solo sport zoals fitness, paardrijden of golf. Perfectionisten moeten ook uit de buurt blijven van teamsporten. Als jij iedere beweging of oefening perfect wil uitvoeren, kan dat irritaties bij andere met zich meebrengen. Sporten zoals yoga, pilates en ballet passen daarom beter bij jou. Staat verliezen niet bij jou in het woordenboek? Wil jij altijd de beste zijn? Dan zijn teamsporten ook voor jou een no go. Jouw drang naar een overwinning zorgt dat jij veel minder uit jouw workout haalt in een team. Om de sportschool moet je ook met een grote boog lopen. Kies voor een sport waar jij jouw prestaties kan verbeteren, zoals hardlopen, zwemmen of wielrennen.

 

Probeer verschillende sporten

De meeste sportclubs bieden proeflessen of –trainingen aan. Om de juiste sport te vinden, moet je er ook verschillende proberen. Neem daarom bij verschillende clubs proeflessen of train een keer mee met het team van een  vriend(in). Sommige sportclubs bieden ook 10-rittenkaarten aan, dan kan je de sport iets vaker uit proberen en weet je zeker dat het bij je past. En je zit niet vast aan een abonnement. Bevalt het niet, dan kan je na tien keer iets nieuws zoeken.

 

Beloon jezelf!

Heb je een sport gevonden die bij je past, maar zwakt jouw motivatie soms toch nog af, beloon jezelf! Door bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen of sportkleren en sportschoenen te kopen, raak je weer gemotiveerd. Je wilt jouw nieuwe spullen immers ook weer uitproberen. Misschien is jouw sportbroek inmiddels te groot geworden, omdat je door het intensieve trainen wat kilo’s bent kwijt geraakt. En wat is er nu fijner dan een broek in jouw winkelmandje te gooien die een maatje kleiner is dan normaal? Dus hup van die bank af en werk jezelf weer in het zweet!

 

Hoe motiveer jij jezelf voor een workout of training? Deel het met ons! Of deel dit bericht op Facebook, Twitter en Instagram.

Plaats een bericht