Top
Wat is trailrunning? - Probeer deze nieuwe manier van hardlopen
fade
4226
post-template-default,single,single-post,postid-4226,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Trailrunning: een uitdagende nieuwe manier van hardlopen

wat is trailrunning

Trailrunning: een uitdagende nieuwe manier van hardlopen

Trailrunning wordt al wat langer in het buitenland beoefend, maar in Nederland wordt deze tak van hardlopen nu ook steeds populairder. Nieuwsgierig? In dit artikel geven we antwoord op de vraag ‘wat is trailrunning?’

 

Wat is trailrunning

Tijdens een trailrun loop je niet over het asfalt, maar door de natuur. Je loopt over smalle bos- of bergpaden met hindernissen die de natuur heeft aangelegd, zoals boomstronken, grote stenen, beekjes, enzovoort. Trailrunning wordt daarom ook wel off road hardlopen genoemd. Bij trailrunning gaat het niet om het lopen van een snelle tijd, maar het gaat meer om de belevenis.

 

Waarom trailrunning

Trailrunning is een perfecte aanvulling op het normale hardlopen. Door de onstabiele ondergrond moet je tijdens het lopen meer balanceren. Hierdoor train je jouw enkels, benen en bovenlichaam. Doordat deze spieren sterker worden, loop je op het gewone asfalt een stuk sneller. De zachte ondergrond van de off road paden zijn ook beter voor je gewrichten. Deze hoeven dan minder harde klappen op te vangen dan tijdens een loop over verharde paden. Doordat de paden vol met obstakels liggen, is het ook belangrijk om geconcentreerd te lopen, zodat je niet struikelt en daardoor geen nare blessures oploopt.

 

Trailrun uitrusting

Een andere omgeving vraagt ook om een andere uitrusting. Tijdens een trailrun is het belangrijk dat je lichtgewicht trailschoenen met een goed profiel draagt. Draag een sporthorloge, zodat je de tijd en afstand in de gaten kunt houden en neem daarnaast altijd genoeg water in een bidon of hardloopriem mee, zodat je niet uitdroogt.

 

Trailrunning kalender

Wil jij ook een keer een trailrun lopen? In Nederland worden er verschillende trailrunning evenementen georganiseerd. Begin nooit zomaar aan een trailrun, maar zorg voor een goede voorbereiding. Hieronder staan een aantal leuke trailruns voor beginners.

 

02-09-2017 Uiterwaarde trailrun, Appeltern

03-09-2017 Wisent Trail, Apeldoorn

10-09-2017 N70 Trail, Nijmegen

17-09-2017 Fit Bosloop en Trailrun, Zeist

23-09-2017 RunForestRun, Springendal

23-09-2017 Smokkelaars Trail, Goirle

01-10-2017 Devil’s trail, Doorn

06-10-2017 Kustmarathon Zeeland, Zoutelande

08-10-2017 Trailrun Terschelling, Terschelling

14-10-2017 Ultra Berg en Dal, Berg en Dal

21-10-2017 Viking Outdoor Trailrun, Dieren

29-10-2017 BUFF Duinen Trail, Schoorl

 

Heb jij al een trailrun gelopen? Deel jouw ervaring met ons in een reactie.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.