Top
Wat is CrossFit? Lees hier wat je moet weten over deze populaire sport.
fade
4486
post-template-default,single,single-post,postid-4486,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Wat is CrossFit

Wat is CrossFit

Wat is CrossFit

Je ziet ze steeds vaker in de sportschool: een groep mannen en vrouwen die klimmen in touwen, tractorbanden omgooien, slepen en zeulen met zware gewichten en zich optrekken aan stangen. Alsof ze op de laatste dag van school aan het apenkooien zijn. Niets is minder waar. Deze groep is zich in het zweet aan het werken tijdens een les CrossFit. Een nieuwe vorm van sporten die vanuit Amerika is overgewaaid en razend populair is in Nederland. Maar wat is CrossFit? En waar is het goed voor?

 

Wat is CrossFit

CrossFit is een dynamische vorm van fitness. Je traint verschillende fitnessonderdelen, denk hierbij aan gewichtheffen, powerliften, strongman en gymnastiek. Tijdens een les worden de verschillende onderdelen gecombineerd, waardoor je iedere les sterker en fitter wordt. Je traint veel functionele bewegingen, zoals trekken, tillen, duwen, springen, rennen, gooien, etc. Deze bewegingen helpen je om in het dagelijks leven mobieler te worden.

 

Voordelen CrossFit

Een les CrossFit is heel pittig, maar het levert je heel veel voordelen op. CrossFit is een effectieve manier om het uithoudingsvermogen te trainen. Tegelijkertijd verbrand je veel vet. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je slanker wordt, mits je jouw eetpatroon aanpast natuurlijk. Ook wordt je van CrossFit sterker. Daarnaast zijn de trainingen iedere keer weer anders en train je altijd in een groep die je door de training heen sleept.

 

Beginnen met CrossFit

Veel sportscholen bieden CrossFit lessen aan en in Nederland vind je veel CrossFit boxen die specifiek op deze sport gericht zijn. Het is lastig om zelf met CrossFit te beginnen, omdat je bepaalde technieken moet aanleren. Ken je deze technieken niet, dan is de kans op hardnekkige blessures groot. Kies altijd voor een sportschool met een instructeur die gecertificeerd is voor CrossFit trainingen. Dan weet je zeker dat je de juiste technieken aanleert.

 

De training

Een training heeft altijd een paar vaste onderdelen. De oefeningen die je uitvoert verschillen wel per les. Hierdoor heb je altijd een afwisselende training. De les begint met een warming-up. Niet op een crosstrainer of hometrainer, maar je gebruikt het lichaam tijdens jumping jacks of korte sprintjes. Daarna begin je met de technieken. In dit gedeelte leer je hoe je bepaalde oefeningen moet uitvoeren. Vervolgens gaat de les verder met een workout of the day (WOD). Tijdens dit gedeelte moet je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk rondes van verschillende oefeningen afronden. De les sluit je af met een cooling-down.

 

CrossFit is pittig, maar je wordt er sterker, fitter, slanker en mobieler van. Een afwisselende sport voor iedereen die van een uitdaging houdt.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.