Top
Waarom je van skaten gezond, fitter en sterker wordt
fade
4932
post-template-default,single,single-post,postid-4932,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Dit is waarom je van skaten gezond, fitter en sterker wordt

Skaten is gezond

Dit is waarom je van skaten gezond, fitter en sterker wordt

Skaten is leuk en gezond! Je traint er je conditie en verschillende spieren mee. Ideaal als je wilt afvallen. Net als hardlopen is skaten enorm laagdrempelig. Je hebt alleen een paar skates en goede bescherming nodig en je bent klaar om te gaan. We zetten alle voordelen voor je op een rijtje.

 

Caloriebom

Laten we beginnen met het allergrootste en fijnste voordeel. Skaten is een echte calorievreter. Met een uur over de weg rollen verbrand je tot wel 600 calorieën! Perfect als je wilt afvallen.

 

Gezonde spieren en gewrichten

Tijdens het skaten is de schokbelasting 50% lager dan tijdens het hardlopen. Hierdoor is de kans op blessures aan je enkels en knieën een stuk kleiner. Dat maakt skaten heel geschikt voor mensen met bijvoorbeeld reuma.

 

Sterke spieren en gewrichten

Je benen leveren de meeste inspanning tijdens het skaten. Je gebruikt ze continu bij het afzetten. Bij een ideale skatehouding zit je zo diep mogelijk met je knieën in een hoek van 90 graden waarbij je jouw bekken naar achter kantelt. Je traint dus niet alleen je benen, maar ook je billen, bekken en heupen. Je buikspieren gebruik je om je evenwicht te bewaren. Doordat je spieren continu aan het werk zijn, worden ze sterk en train je het uithoudingsvermogen.

 

De skate-etiquette

Ook als skater moet je je aan de verkeersregels houden. Voor de wet ben je een voetganger dus gelden de volgende regels:

  • Je mag skaten op de stoep.
  • Je mag skaten op het voetpad.
  • Je mag skaten op het fietspad.
  • Wanneer er geen stoep, voet- of fietspad is, mag je op de rijbaan rijden.
  • Gemotoriseerde skateboards mogen niet op de openbare weg rijden.

 

Soorten skates

Er zijn verschillende soorten skates:

Wil je een rondje maken door de stad? Kies dan voor inlineskates. Zoek je liever de spanning op en wil je toffe trucs doen? Kies dan voor stuntskates. Even terug in de tijd? Rolschaatsen geven je het groove-gevoel van de jaren ’60.

 

Welke maat skates heb je nodig?

Je skates moeten goed passen. Zo voorkom je blaren en beknelde voeten. In dit handige maattabel lees je af welke maat skates past bij jouw voetlengte. Meet je voeten in de middag of avond, want ze zetten gedurende de dag uit net als tijdens het skaten. Houd ook rekening met de sokken die je draagt.

 

Draag altijd bescherming

Tijdens het skaten maak je veel snelheid. De kans is daardoor groter dat je vervelende blessures oploopt wanneer je valt. Draag daarom altijd knie-, elleboog- en polsbescherming en een skatehelm. Zo sta je veilig en zelfverzekerd op de skates.

 

Op skates loopt alles op rolletjes

Skaten heeft dus heel veel voordelen. Je werkt aan je conditie en kracht zonder dat je je spieren zwaar belast. Je kunt gaan wanneer je wilt, je hebt tijd om van de omgeving te genieten, kan kletsen met je sportmaatje en moeiteloos heel wat kilometers maken. Dus wil jij fitter worden terwijl je plezier maakt? Trek dan een paar skates aan!

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.