Top
Tips bij de aanschaf van een tent - Vind de ideale tent voor jouw vakantie
fade
4764
post-template-default,single,single-post,postid-4764,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Tips bij de aanschaf van een tent

Tips bij de aanschaf van een tent

Tips bij de aanschaf van een tent

Tenten zijn er is verschillende maten en soorten. Ga je voor het eerst op kampeervakantie of ben je toe aan een nieuwe tent? Met de tips uit dit artikel vind je de perfecte tent en wordt jouw kampeervakantie een topvakantie.

 

Budget

Bij de aanschaf van een tent is het belangrijk dat je van tevoren het budget bepaalt. Houd bij het vaststellen van het budget rekening hoe vaak je de tent gaat gebruiken. Gebruik je de tent alleen voor een festival, dan kan je vaak prima uit de voeten met een simpele en goedkope tent. Ga je op een lange kampeervakantie en wil je wat meer comfort? Dan heb je een groter budget nodig.

 

Type tent

In het kampeerassortiment van Internet-Sport&Casuals vind je veel verschillende type kampeertenten. Ieder type tent heeft zijn eigen eigenschappen en kenmerken.

 

Koepeltent

De koepeltent is ideaal wanneer je weinig plek in je bagage hebt. Ze zijn geschikt als bijzet tent, maar ook als familietent of wanneer je op trekvakantie gaat. De koepeltent is dus van alle markten thuis. Doordat de boogstokken zijn gekruist, staat dit type kampeertent stevig op zijn plek. Daarnaast is een koepeltent eenvoudig op te zetten.

 

Koepeltent

 

Tunneltent

Wanneer je langer op één plek verblijft, is de tunneltent een goede keuze. Dankzij de langgerekte vorm heb je veel slaapruimte en een grote voortent. Je hebt daardoor een apart leef- en slaapgedeelte. De boogstokken lopen parallel aan elkaar, waardoor de tunneltent minder stormvast is. Wanneer je de tent goed vastzet met een paar haringen is ook deze tent bestemt tegen stevige windvlagen. Net als de koepeltent is een tunneltent eenvoudig op te zetten.

 

Tunneltent

 

Vis-a-vis tent

Een vis-a-vis tent lijkt veel op een koepeltent en heeft ook dezelfde eigenschappen. Het belangrijkste verschil is dat de slaapgedeeltes bij dit type tent tegenover elkaar zitten en worden gescheiden door een woongedeelte. Ga je met vrienden op vakantie, dan heeft iedereen een eigen slaapcabine.

 

Vis-a-vis tent

 

Opblaasbare tent

Heb je geen zin om na een lange autorit te staan stoeien met het tentdoek en de tentstokken? Dan vind je in een opblaastent de ideale oplossing. De tentstokken zijn hierbij vervangen door luchtbanen die je volpompt met een voetpomp of elektrische pomp. Zodra de luchtbanen zich vullen met lucht, zet de tent zichzelf op.

 

Opblaastent

 

Materiaal

 

Katoen

Een tentdoek van katoen is stevig, waardoor hij lang meegaat. Ook heeft katoen als belangrijke eigenschap dat het ademt. Dit is vooral heel prettig wanneer je kampeert in een warm land. Het nadeel van katoen is dat het langzaam droogt.

 

Nylon

Nylon is sterk, licht van gewicht en droogt snel. Dankzij deze eigenschappen zie je dit soort tentdoeken vaak terug bij tenten voor een trekvakantie. Nylon heeft als nadeel dat het geen ademend materiaal is en uv-gevoelig is, waardoor dit type tentdoek niet geschikt is wanneer je in een warm land gaat kamperen.

 

Polyester

Polyester is sterk, beschermt tegen uv-straling en droogt snel. Daarnaast zijn tenten met een polyester tentdoek goedkoper dan een tent van katoen of nylon. Ga je kamperen in een warm land? Dan is een polyester tentdoek minder geschikt, omdat het net als nylon niet ademt.

 

Aantal personen

Naast het type tent is het ook belangrijk dat je een tent kiest waar iedereen in past. Check dus goed voor hoeveel personen de tent geschikt is.

 

Soort kampeervakantie

Verblijf je voor langere tijd op één plek? Ga je rondtrekken? Kampeer je in een warm of koud land? Waar en hoe je gaat kamperen, bepaalt ook wat voor type tent je nodig hebt. Als je veel rondtrekt is het belangrijk dat de tent niet te zwaar weegt en makkelijk op te zetten is. Verblijf je langer op één plek, dan is het belangrijk dat je genoeg leefruimte hebt en de tent stevig staat. Ga je naar een warm gebied? Kies dan voor een tent die ademt.

 

Bagageruimte

Houd er vervolgens rekening mee hoe je de tent moet meenemen. Heb je genoeg plek in de kofferbak van de auto? Moet je de tent meenemen op de fiets of misschien te voet? Ga je per vliegtuig naar je vakantiebestemming? Wanneer je de tent op de fiets of te voet mee moet nemen, kies dan voor een lichtgewicht tent die je compact kunt meenemen. Als je de tent meeneemt in het vliegtuig is het verstandig om bij je luchtvaartmaatschappij te checken hoeveel gewicht bagage je mee mag nemen.

 

Een kampeertent aanschaffen

Laat je keuze vooral afhangen van het doel waarvoor je de tent gaat gebruiken. Stel aan de hand van deze tips een lijstje op met daarop de eisen waaraan de tent moet voldoen. Zo vind je heel eenvoudig te ideale tent voor jouw kampeervakantie.

 

Bekijk het complete kampeerassortiment in onze kampeerwinkel.

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.