Top
De ultieme sportuitrusting voor in de lente - Blog Sport & Casuals
fade
4582
post-template-default,single,single-post,postid-4582,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De ultieme sportuitrusting voor in de lente

sportuitrusting lente

De ultieme sportuitrusting voor in de lente

Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. In de lente is niets zo onvoorspelbaar als het weer. Zo kunnen de temperaturen de ene dag oplopen tot een graad of twintig en een dag later valt de regen met bakken uit de lucht. Een goede basisuitrusting die je beschermt tegen alle weersomstandigheden is essentieel in deze periode. Welke sportkleding heb je nodig in de lente? Je leest het hier.

 

Sportshirt

De temperaturen kunnen in de lente enorm van elkaar verschillen. Heb daarom altijd een sportshirt met lange mouwen en met korte mouwen in je kast klaarliggen. Twijfel je over welk shirt je moet dragen? Trek dan een dun shirt met lange mouwen onder het korte shirt aan. Als je het onderweg warm krijgt, trek je het lange shirt uit en knoop je het om je middel.

 

Thermokleding

Veel sporters dragen thermokleding alleen in de winter, omdat het je warm houdt en het comfortabel draagt. Een thermoshirt heeft niet alleen voordelen wanneer het koud is, maar ook wanneer het warm is. Thermokleding voert het vocht af, waardoor je lichaam niet kletsnat van het zweet is als het buiten warm is. Kies in de lente dan wel voor een thermoshirt met verkoelende werking.

 

Regenjack

Wanneer het buiten warm is, koelt de regen de regen de buitenlucht af. Met een waterdicht regenjack blijf je droog tijdens de training. Kies voor jack gemaakt van materialen die ademen. Zo voorkom je een klam en zweterig gevoel terwijl je sport. Een lichtgewicht regenjack knoop je na de regenbui om je middel en is daarna geen last tijdens de rest van de training. De regenjacks van Mac in a Sac hebben al deze eigenschappen.

 

Broek

Een korte sportbroek en een driekwart sportbroek zijn echte musthaves in de lente. Een korte broek draag je op de warme dagen en een driekwart broek wanneer je twijfelt tussen een lange of korte broek. Mochten de temperaturen onder de tien graden zakken (we hopen dat het niet gebeurd), trek dan wel een lange sportbroek aan.

 

Nooit meer zweetvoeten

Zweetvoeten voorkom je door schoenen te dragen die ventileren. Stap in het voorjaar over op sportschoenen met mesh stukken. Mesh is luchtdoorlatend en houdt de schoen tegelijkertijd stevig en soepel. Laat je schoenen na de training altijd goed luchten, om vieze luchtjes te voorkomen.

 

Bescherm jezelf tegen de felle zon

De laagstaande zon in lente verblindt je, waardoor je het zicht op de weg verliest. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren met andere verkeersdeelnemers. Daarnaast is het gewoon heel vervelend om tegen de zon in te moeten kijken tijdens het sporten. Een sportbril beschermt je ogen tegen de felle zon en neemt schittering weg. Een sportbril zit ergonomisch om je hoofd en is gemaakt van zachte materialen bij de neuspads en pootjes, zodat de bril niet irriteert tijdens het sporten. Daarnaast is een veel sportbril steviger dan een normale zonnebril, waardoor hij niet zomaar kapot gaat.

 

Cap

Een alternatief voor de sportbril is een cap. De klep zorgt ervoor dat je niet direct in de zon kijkt en de zon niet op je gezicht brandt. Anders dan een sportbil houdt een pet de warme op het hoofd vast, waardoor je sneller zweet en je minder goed afkoelt. Een pet houdt niet alleen de felle zon uit je gezicht, maar ook de regen.

 

Zweetbandjes

Druipt het zweet van je hoofd of komen er veel zweetdruppels in je ogen? Draag dan zweetbandjes waarmee je het vocht wegveegt. De stof van de zweetbandjes neemt het vocht op als een soort spons. Vergeet ze niet regelmatig te wassen, zodat ze tijdens de volgende training weer schoon en fris zijn.

 

Water lest de dorst

Ten slotte is het ontzettend belangrijk dat je goed blijft drinken tijdens het sporten. Tijdens een warme dag kan het vochtverlies namelijk oplopen tot 1 à 2 liter per uur. Als je dit niet aanvult droog je uit en verlies je kracht, coördinatie en je alertheid. Neem daarom altijd een volle bidon of drinkgordel mee en neem om elke vijf minuten een flinke slok water.

 

Met de juiste sportuitrusting sport je ook in het voorjaar comfortabel en ben je op alle weersomstandigheden voorbereid. Heb jij nog een ultieme lifehack voor een fijne workout in de lente? Deel ‘m met ons in een reactie.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.