Top
6 tips om het sporten weer op te pakken - Blog Sport & Casuals
fade
4534
post-template-default,single,single-post,postid-4534,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

6 tips om het sporten weer op te pakken

sporten oppakken

6 tips om het sporten weer op te pakken

Gezellige carnaval gehad, goede voornemens die weer zijn weggezakt of misschien heb je wel een hele andere reden waarom al een tijdje niet meer hebt gesport. Hoe dan ook, het is tijd om het sporten weer op te pakken. Met zes deze simpele tips raak jij weer gemotiveerd en ben jij in no-time weer fit, slank en energiek.

 

Tip 1: begin zo snel mogelijk

Pak het sporten zo snel mogelijk weer op. Stel het niet uit tot volgende week of die week daarop. Hoe sneller je begint, hoe makkelijker het is om weer in het sportritme te komen. Stel je de training uit, dan ga je er steeds meer tegenop zien om te beginnen en haak je uiteindelijk af. Dus ook al heb je het druk, probeer gaatje in je agenda te vinden voor een lekkere workout. Je zult merken dat je hoofd daarna leeg is en je veel meer energie hebt. Dus hup, van die bank af en op naar de sportschool.

 

Tip 2: stel een doel

Sporten is makkelijker wanneer je een doel hebt. Een doel hoeft niet heel groot te zijn, als het maar groot genoeg is om je te motiveren en een realistisch doel is. Bijvoorbeeld afvallen, sterker of sneller worden, 5 km aan één stuk kunnen hardlopen of zonder hijgen de trap op. Stel ook kleine tussentijdse doelen. Op die manier werk je van doel naar doel en kom je stap voor stap dichter bij het eind doel. Had je al een doel? Ga hier dan weer mee aan de slag.

 

Tip 3: samen is leuker dan alleen

Ben je afgehaakt omdat je het sporten saai vond of een trainingsmaatje miste die je motiveerde? Zoek dan iemand waarmee je samen kunt trainen. Je hebt dan een goede stok achter de deur en jullie kunnen elkaar steunen tijdens de training. Heb je niemand met wie samen kunt trainen? Schrijf je dan in voor een groepsles bij de sportschool.

 

Tip 4: plan vooruit

Jouw week zit altijd volgepland met werk of school en andere belangrijke dingen. Daardoor schiet de training er wel eens bij in. Hoe vaker dat gebeurd, hoe makkelijker je het sporten aan de kant schuift voor andere dingen. Plan daarom vooruit. Kijk van te voren in je agenda wanneer je tijd hebt om te sporten en plan daar een stevige workout in.

 

Tip 5: neem op tijd je rust

Oud-wielrenner Joop Zoetemelk zei ooit eens: ‘De Tour winnen doe je in een goed bed.’ Rust helpt het lichaam om te herstellen na een intensieve sportsessie. Het is daarom belangrijk om je lichaam voldoende rust te geven. Laat ongeveer 24 tot 48 uur tussen twee sportsessies inzitten of train een andere deel van het lichaam. Daarmee voorkom je blessures waardoor je niet kunt sporten.

 

Tip 6: beloon jezelf

Vergeet jezelf niet af en toe te belonen, bijvoorbeeld wanneer je een tussentijdsdoel hebt gehaald of progressie ziet. Laat jezelf verwennen bij een masseur, ga naar de sauna of plan een dagje shoppen in. Wat je ook gaat doen, met jouw fitte energieke lijf voel je je overal op je gemak.

 

Het sporten weer oppakken is een kwestie van doen, dus op naar de sportschool! Je zult merken dat je jezelf al na de eerste workout een stuk lekkerder voelt.

 

Train je liever thuis dan in de sportschool? Bekijk dan ons ruime assortiment fitness spullen.

 

1Bericht
  • Sonja Starink

    Ook als je bijvoorbeeld wilt afvallen is het belangrijk dat je er zo snel mogelijk mee begint. Anders komt het er nooit meer van! En dan spreek ik uit ervaring.

    24 maart 2017 at 15:30 Beantwoorden

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.