Top
De voordelen van sporten in de regen
fade
4526
post-template-default,single,single-post,postid-4526,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De voordelen van sporten in de regen

sporten in de regen

De voordelen van sporten in de regen

Voor een buiten training in de regen loop je waarschijnlijk niet direct warm. Toch zitten er een heleboel voordelen aan een workout in de regen. Zo werkt de regen verkoelend, is de lucht schoner en heb je alle ruimte om te bewegen. In deze blog geven we vier redenen waarom sporten in de regen goed voor je in en geven we praktische tips en tricks.

 

Even afkoelen

Sporten in de regen heeft een aantal hele fijne voordelen. De regen maakt de omgeving cooler, waardoor het lichaam makkelijker afkoelt. Daardoor houd je meer energie over om langer of harder te trainen. Vooral op een warme zomerdag heeft de regen een heerlijk verkoelende werking.

 

Zuurstof

Veel sporters zweren dat er na of tijdens een regenbui meer zuurstof in de lucht zit. Dat is een fabeltje. In de lucht zit altijd 21% zuurstof, maar een regenbui spoelt de kleine stofdeeltjes weg. Er zit dus niet meer zuurstof in de lucht, maar de lucht is schoner. Daardoor is het makkelijker om adem te halen.

 

Alle ruimte

Wanneer het buiten lekker is, zijn er veel andere sporters op de been. Soms moet je dan door de mensenmassa heen slingeren in het park en kun je niet ontspannen sporten. Tijdens een regenbui zijn er veel minder mensen op de weg. Je hebt alle ruimte om ongestoord een rondje hard te lopen of een bootcamp in het park te doen.

 

Extra voldoening

Een training door de stromende regen geeft achteraf veel meer voldoening en een warme douche na het sporten voelt ook net even iets lekkerder dan normaal. Je hebt echt even moeten bikkelen voor deze training, waardoor je jezelf nog beter voelt.

 

Waterproof

De juiste sportkleding maakt een training in de regen een stuk aangenamer. In het najaar en in de winter laat de regen de temperatuur flink zakken. Trek in deze seizoenen daarom genoeg warme kleding aan. Een lange broek, een thermoshirt met lange mouwen, een sportshirt en een regenjack helpen je dan door de regenbui heen. In het voorjaar en in de zomer heb je in de regen genoeg aan een korte of driekwart sportbroek, thermoshirt met korte mouwen en een regenjack. Sportkleding gemaakt van waterafstotende materialen of materialen die het vocht goed afvoeren zorgen dat je droog blijft en sneller opdroogt. Trek een lichtgewicht regenjas aan tijdens het sporten. Als het stopt met regenen neem je deze met je mee zonder dat het je belemmert. Je knoopt hem om je middel of stopt hem weg in een klein tasje. Draag daarnaast een petje, zodat de regen niet direct in je gezicht komt.

 

Wat is jouw ultieme regentip? Deel het met ons in een reactie.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.