Top
Waarom schaatsen de perfecte winter workout is - Blog Sport & Casuals
fade
4473
post-template-default,single,single-post,postid-4473,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Waarom schaatsen de perfecte winter workout is

schaatsen als winterworkout

Waarom schaatsen de perfecte winter workout is

De winter is niet voor iedereen het leukste seizoen. Veel teamsporten liggen stil, omdat de velden bevroren zijn en een rondje hardlopen is ook minder aantrekkelijk als het buiten vriest. Maar als het buiten hard genoeg vriest, werkt de kou juist in jouw voordeel. Schaatsen is namelijk een ideale workout voor in de winter. Je bouwt er namelijk veel kracht en conditie mee op. Een goede reden om de ijzers onder je schoen te binden.

 

Buitenlucht

Als je een echte buitensporter bent kom je tijdens het schaatsen aan je trekken. Wanneer het hard genoeg heeft gevroren zijn er genoeg plekken waar je op natuurijs kunt schaatsen. Tijdens een tocht door het mooie winterse landschap doe je tegelijk vitamine D op. Hierdoor verklein je de kans op een winterdipje en het is goed voor je spieren en botten. Geen liefhebber van de buitenlucht of blijft de Hollandse winter uit? Tussen oktober en maart openen veel indoorschaatsbanen hun deuren, waar je verzekerd bent van ijs.

 

Conditie

Schaatsen is goed voor je conditie. Je bouwt er uithoudingsvermogen mee op en met een uurtje schaatsen verbrand je 400 calorieën. Het is daarom ook goed voor je al je wilt afvallen. Daarnaast is schaatsen een prima alternatief voor hardlopen en ideaal om aan je conditie te werken tijdens de winterstop.

 

Spieren

Tijdens het schaatsen train je verschillende spieren, met name je benen en core. Doordat je telkens afzet en op één standbeen staat train je de bovenbeenspieren, kuiten en billen. De core gebruik je om in evenwicht te blijven. Je armen gebruik je minder, maar zijn ook belangrijk bij het bewaren van het evenwicht. Van schaatsen word je sterker en explosiever en dat kan je weer gebruiken om een snellere tijd neer te zetten tijdens het hardlopen of wanneer je een sprintje richting het goal moet trekken.

 

Afwisseling

Wanneer je veel sport is het goed om je training regelmatig af te wisselen. Door je spieren op een andere manier te belasten dan normaal verklein je de kans op blessures. Daarnaast geeft het je lichaam een boost, omdat het meer kracht en energie kost om op die manier te bewegen. Dat heeft weer als voordeel dat je meer verbrandt. In de winter is dus heel goed om je normale sportroutine af te wisselen met een rondje op het ijs.

 

Schaatsen heeft, naast dat het super leuk is, heel veel gezonde voordelen. Je bouwt er conditie en kracht mee op en is daarom een perfecte aanvulling op je sportroutine in de winter. Probeer het ook eens en wie weet krijg jij de schaatskoorts ook wel te pakken!

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.