Top
7 Tips om snel van een opgeblazen gevoel af te komen - Slank na de kerst
fade
4392
post-template-default,single,single-post,postid-4392,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

7 Tips om van een opgeblazen gevoel af te komen

opgeblazen gevoel buik

7 Tips om van een opgeblazen gevoel af te komen

Het kerstdiner was er weer eentje om je vingers bij af te likken. Dat extra toetje ging er nog makkelijk in, maar nu heb je last van een opgeblazen en vettig gevoel. Je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf, want over een paar dagen moet je weer strak en slank zijn voor oud en nieuw. Met deze zeven tips kom jij snel van dat opgeblazen gevoel af.

 

Veroorzakers opgeblazen gevoel

Kerstdiners zijn vaak rijk aan vetten en koolhydraten. Deze voedingsstoffen zijn moeilijker te verteren voor het lichaam en veroorzaken daardoor opstoppingen en gasvorming in de darmen. Ook dranken met prik, zoals frisfrank en champagne, zorgen voor gasvorming in de buik. Hiervan krijg je een opgeblazen gevoel. Ook eet je tijdens de kerst meer zout, omdat er allerlei lekkere hapjes op tafel staan. Hierdoor houd je meer vocht vast en krijg je last van een opgeblazen gevoel.

 

Proteïne

Je wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van dit opgeblazen, vettige gevoel af. Eet in de dagen na kerst daarom minder koolhydraten en meer eiwitten. Eet bijvoorbeeld bij het ontbijt een bakje magere kwark of yoghurt met veel fruit in plaats van een boterham.

 

Probiotica

In probiotica zitten heel veel goede bacteriën die ervoor zorgen dat je darmen beter werken. Het helpt bij het afbreken van het voedsel en voorkomt daardoor gasvorming in de darmen. Probiotica zit in zuurkool, augurken, kimchi, natuurlijke yoghurt en kefir.

 

Groenten en fruit

In citrusvruchten zitten veel voedingsstoffen die helpen om van het opgeblazen gevoel af te komen. Eet een sinaasappel als tussendoortje en je zult merken dat je buik langzaam weer platter wordt. Venkel helpt om je spijsvertering weer op de rit te krijgen. Het stimuleert namelijk de werking van de verterende enzymen. Probeer peulvruchten te vermijden. Hier zitten wel veel eiwitten in, maar ook zwavelverbindingen die gas produceren waar jij een opgeblazen gevoel van krijgt.

 

Water

Drink minimaal twee liter water per dag. Dat is natuurlijk niets nieuws, maar met water spoel je jouw lichaam als het ware schoon. Wil je iets anders dan water? Drink dan kruidenthee of doe in het water een schijfje citroen voor de smaak.

 

Eet rustig

Ook tijdens het kerstdiner voorkom je eenvoudig een opgeblazen gevoel. Kauw rustig, zodat het lichaam de voedingsstoffen makkelijker kan verteren. Het helpt niet alleen tegen een opgeblazen gevoel, maar je geniet ook meer van het eten.

 

Beweeg

Heb je na het kerstdiner last van een after diner dip? Kom in beweging. Ga een kwartiertje wandelen, want beweging helpt ook bij de vertering van het eten. Zorg dat je in de dagen na kerst ook veel beweegt, dan zie je dat extra toetje ook niet terug op de weegschaal.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.