Top
9 Lifehacks voor op de camping - Blog Sport & Casuals
fade
4690
post-template-default,single,single-post,postid-4690,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

9 Lifehacks voor op de camping

lifehacks voor op de camping

9 Lifehacks voor op de camping

Kamperen kunnen wij Nederlanders als de beste. In de zomer trekken we massaal naar de warmere gebieden van Europa om daar ons comfortabele bed te verruilen voor een luchtbed in een soms snikhete tent. Ook op meerdaagse festivals ben je aangewezen op een slaapplek met weinig comfort. Sta jij deze zomer op de camping? Dan maak je met deze negen lifehacks van een kampeertrip een glampeertrip.

 

Slaap zacht

Je hebt het mooiste plekje van de camping gevonden en de tent staat en je hebt een grondzeil onder de tent gelegd, zodat de tentdoek niet beschadigt. Voldaan plof je op je matje. Hoewel je een plekje had uitgezocht met niet al te veel hobbels in de grond, ligt de ondergrond vrij hard. Na de vakantie wil je natuurlijk liever niet met een zere rug terug keren. Wat kan je hier tegen doen?

 

Lifehack 1: Leg een aantal foamtegels op de vloer van de tent. De vierkanten tegels klik je eenvoudig in elkaar, waardoor je het oppervlak zo groot of klein kan maken als je zelf wilt. De foamtegels voelen zacht aan en zorgen ervoor dat je de harde hobbelige ondergrond niet meer voelt.

 

Houd het luchtig

Een luchtbed opblazen kost veel tijd en vraagt om een grote longinhoud. In de felle Zuid-Europese zon pers je alle lucht uit je longen in het luchtbed terwijl het zweet over je rug loopt. In de campingwinkel besluit je een handpomp of voetpomp te kopen. Dat gaat sneller, maar het zweten stopt niet.

 

Lifehack 2: Gebruik een elektrische luchtpomp. Hiermee is het luchtbed binnen no time opgeblazen, zonder dat je zelf het werk hoeft te doen.

 

DIY nachtlamp

In het donker in de tent zoeken naar spullen is een ware crime. Wil je even naar het toilet? Dan moet je eerst zoeken naar de zaklamp, die nooit op de plek ligt waar jij hem voor het laatst hebt gelegd. Je struikelt vervolgens over alle spullen die in de tent liggen en de tentrits is onvindbaar.

 

Lifehack 3: Neem een doorzichtige watertank mee en vul deze met water. Vervolgens bind je hier een hoofdlamp omheen die je met de lamp direct op de watertank richt. Zet de lamp aan en voilà, je hebt een campingnachtlamp die je nooit kwijtraakt en meer licht geeft dan een gewone zaklamp. Heb je een zaklamp nodig voor de weg naar het toiletgebouw? Dan neem je de hoofdlamp mee.

 

Zand hoort op het strand

Vieze schoenen en voeten zorgen ervoor dat je tent er na een paar dagen uitziet als een zwijnenstal. Zand en gras ligt door de hele tent, waardoor de bagage ook niet schoon blijft. Ook al trek je iedere keer jouw schoenen netjes uit voor je de tent ingaat, er blijft maar zand in de tent komen.

 

Lifehack 4: Leg een deurmatje voor de tent waar je jouw voeten en schoenen op kunt vegen voor je de tent ingaat. Vergeet niet om hem regelmatig uit te kloppen, zodat het zand zich niet in de mat ophoopt en alsnog in de tent komt.

 

Vet soepel

Kom je terug van het strand of festival, gaat de rits niet open. Na de veel gedoe schuift de rits eindelijk open. Als je te vaak hard aan de rits trekt, is de kans groot dat je hem kapot trekt. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

 

Lifehack 5: Wrijf met een kaars zachtjes langs de karteltjes van de rits. Het kaarsvet zorgt dat de rits soepel open en dicht gaat. Herhaal dit regelmatig als je langer op een camping verblijft.

 

De hoogte in

Doordat je alle tassen en spullen op de grond hebt staan, oogt de tent binnen de kortste keren rommelig. Dat zorgt er ook voor dat je lang moet zoeken naar jouw tandenborstel, make-up, gel of andere toiletspullen.

 

Lifehack 6: Span een waslijn binnen in de tent. Hang hier een schoen organizer of een toilettas aan en bewaar daarin al je spullen. Wil je ook niet hoeven zoeken naar dat ene shirtje? Hang dan plastic tassen aan de waslijn en sorteer deze op bovenkleding, onderkleding, broeken, schoenen en accessoires.

 

Recycle

In het donker zijn de scheerlijnen van de tent niet altijd even goed zichtbaar. Als een ware James Bond sluip je door de wirwar van scheerlijnen van alle andere tenten. Behoed jezelf en je mede campinggasten voor een struikelpartij met deze glamping tip.

 

Lifehack 7: Vroeger was het je favoriete speelgoed in het zwembad, nu is het de beste gadget voor op de camping: de zwem noodle. Knip hem van onder tot boven open en doe hem om de scheerlijn. Hierdoor zie je scheerlijn beter en mocht je hem toch over het hoofd zien, dan snijdt hij in ieder geval niet in jouw been.

 

Lekker loungen

Een campingstoeltje neem je misschien makkelijk mee in de auto, maar hem dragen terwijl je jouw handen vol hebt met andere spullen is een ander verhaal. En niet iedere campingstoel zit even lekker als je echt wil relaxen.

 

Lifehack 8: Neem een aantal opblaasbare loungestoelen mee. Niet opgeblazen passen ze in je koffer zonder dat ze extra ruimte in beslag nemen. Opgeblazen zijn het de ultieme stoelen waarin je voor jouw tentje uitgebreid kunt relaxen. Met een koud drankje uit de camping koelkast kom je zo helemaal tot rust.

 

Be hot stay cool

Zodra de eerste zonnestralen op het tentdoek schijnen, stijgt de temperatuur in de tent. Al vroeg in de ochtend word je badend in het zweet wakker en kun je het uitslapen wel vergeten.

 

Lifehack 9: Een zilver afdekscherm voor de voorruit van de auto weerkaatst het zonlicht. Plak deze daarom op de buitenkant van de tent. Heb je geen zonnescherm? Gebruik dan aluminiumfolie. Hoewel dit geen stevige optie is, heeft het wel dezelfde werking.

 

Met deze negen tips slaap je een stuk comfortabeler op de camping. Heb jij al jouw campingspullen al verzameld? In onze kampeerwinkel vind je alle benodigdheden voor een geslaagde kampeervakantie.

1Bericht
  • Bjorn

    Handige spullen voor als je gaat kamperen 🙂 Zelf hebben wij ook foamtegels en de elektrische pomp.

    8 augustus 2017 at 10:18 Beantwoorden

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.