Top
Zo werk je met een brace of bandage snel aan je herstel
fade
4955
post-template-default,single,single-post,postid-4955,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Herstel snel met een Schaper brace of bandage

Schaper bandages en braces

Herstel snel met een Schaper brace of bandage

Als fanatieke sporter wil jij continu op het toppen van je kunnen presteren, maar een blessure kan roet in het eten gooien. Bij gewrichts- en letselaandoeningen ondersteunt een bandage of brace je bij het herstel. Schaper is al meer dan 80 jaar specialist op het gebied van deze medische hulpmiddelen. Hoe ze jou ondersteunen bij een snel herstel, lees je in dit artikel.

 

Hoe werken braces en bandages

Een brace of bandage geeft een uitwendige druk, dit wordt ook wel compressie genoemd. Deze compressie geeft stabiliteit en stevigheid en vermindert de pijn en zwelling. Een brace beperkt de beweging van het gewricht. Dankzij deze ontlasting herstelt het gewricht sneller en kun jij weer pijnvrij bewegen.

 

Wanneer draag je een brace of bandage

Je draagt een brace of bandage bij klachten na (sport)letsel, zodat je spieren en gewrichten kunnen herstellen. Je draagt het tijdens het sporten of tijdens de revalidatie. Soms is het nodig om ze de hele dag en/of nacht te dragen. Bijvoorbeeld wanneer de pijn je hindert bij het dagelijks functioneren. Een brace of bandage is geen preventiemiddel, het is dus niet bedoeld om blessures te voorkomen. Alleen om het de genezing te ondersteunen.

 

Welke brace of bandage heb je nodig

De brace of bandage moet passen bij de klachten die je hebt, zodat het je op de juiste plek ondersteunt. Voor sommige blessures zijn speciale hulpmiddelen gemaakt, zoals een tennisarm of rsi-duim. Bij andere blessures gebruik je andere soorten hulpmiddelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

 

Enkelklachten

Klachten aan de enkel worden vaak veroorzaakt door overbelaste, opgerekte of gescheurde enkelbanden. Bijvoorbeeld nadat je enkel is omgezwikt. Het is belangrijk dat je enkel in beweging blijft om stijfheid te voorkomen. Een enkelbrace of bandage ondersteunt je op de juiste plekken en geeft stabiliteit.

 

Knieklachten

Een kniebrace of –bandage moet aansluiten bij de klachten. Bij klachten aan de pezen en knieschrijf heb je andere hulpmiddelen nodig dan wanneer je last hebt van instabiliteit. Een patellabandje gebruik je bij de eerst genoemde klachten, een kniebandage bij de laatst genoemde.

 

Rugklachten

Pijn aan de onderrug en pijn aan de ribben vragen allebei om een andere ondersteuning. Een rugbrace ondersteunt de wervelkolom wanneer de spieren die ondersteuning niet meer geven. Een ribbandage geeft compressie op de ribben. Deze druk vermindert de pijn en ondersteunt je bij het ademhalen.

 

Polsklachten

Rust helpt polsklachten te verminderen. Een polsbrace geeft druk op de zenuwen en bloedvaten, zodat deze worden ontlast.

 

Elleboogklachten

Een tennisarm is een veelvoorkomende klacht. De peesaanhechting bij de elleboog is dan overbelast of ontstoken. Een speciale tennisarmbandage geeft druk op deze aanhechting, waardoor de pijn wordt verlicht.

 

Schouderklachten

Bij schouderklachten moet de schouder gestabiliseerd worden om de pijn te verlichten. Zo voorkomt de brace dat je een verkeerde beweging maakt en je de klachten verergert.

 

Koelbrace

Wanneer je een blessure oploopt is het belangrijk dat je snel koelt. Dit gaat de zwelling tegen en stimuleert de bloedsomloop. Een koelbrace geeft compressie om de pijn te verminderen en koelt de geblesseerde plek. Ook heb je geen gedoe meer met harde, te koude coolpacks en bijkomende theedoeken. Er zijn verschillende koelbraces verkrijgbaar voor verschillende lichaamsdelen. Ze volgen de vormen van het gewricht waardoor ze efficiënt koelen en de pijn en zwelling snel verminderen.

 

Vergoeding

Je kunt een vergoeding vanuit de basisverzekering krijgen voor een brace (geldt niet voor een koelbrace). Je hebt hier een wel indicatie nodig van een medisch specialist, zoals een revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog. De vergoeding geldt alleen als je de brace minimaal zes maanden moet dragen. Voor meer informatie kun je terecht bij je zorgverzekering.

 

Schaper is al meer dan 80 jaar specialist

Schaper maakt al meer dan 80 jaar braces en bandages voor de behandeling van gewrichts- en letselaandoeningen. Bijvoorbeeld bij een blessure, na een operatie of bij slijtage van het gewricht. De braces en bandages voldoen aan alle wettelijke eisen volgens de EU-richtlijnen voor medische hulpmiddelen. Schaper werkt samen met vooraanstaande medisch specialisten en therapeuten. Dat resulteert in braces en bandages die duurzaam en gebruiksvriendelijk zijn, een hoog draagcomfort hebben en jou de allerbeste ondersteuning geven.

 

1Bericht
  • Cherry

    Voor mijn jaardag heb ik een schaper brace van mijn vriendin gekregen. Ik draag het altijd tijdens het sporten. De klachten die ik voorheen had, heb ik niet meer. De schaper brace is echt een life saver. Ik ben benieuwd wat ik dit keer voor mijn jaardag zal krijgen van mijn vriendin. Hopelijk zijn het wat leuke shirts en broeken van O’Neill die ik in de gym kan aandoen.

    28 mei 2019 at 02:23 Beantwoorden

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.