Top
Met deze 6 sporten verbruik je de meeste calorieën - goede voornemens
fade
4833
post-template-default,single,single-post,postid-4833,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Goede voornemens: met deze 6 sporten verbruik je de meeste calorieën

Goede voornemens

Goede voornemens: met deze 6 sporten verbruik je de meeste calorieën

Als het kerstdiner voorbij is en de oliebollen je neus uitkomen, is het tijd om je gezonde levensstijl weer op te pakken. Of het is het goede moment om ermee te beginnen. Heb jij voor dit jaar meer bewegen op je goede voornemenslijstje staan? Dan ben je goed bezig, want zoals iedereen weet is bewegen gezond. Bij Internet-Sport&Casuals zijn we gek op sporten, maar ook op lekker eten. Daarom hebben we onze zeven favoriete sporten op een rijtje gezet waarmee je extra veel calorieën verbrandt. Ben je die kerstkilo’s zo weer kwijt!

 

Hardlopen

Tijdens het hardlopen gebruik je heel veel verschillende spieren. Daardoor is het calorieverbruik heel hoog. Je verbrandt 480 tot 720 calorieën per uur (afhankelijk van je snelheid en lichaamsgewicht). Het is relatief eenvoudig om te beginnen met hardlopen; je hebt alleen een sportoutfit en goede hardloopschoenen nodig. Daarnaast kun je eindeloos veel variatie in je hardlooprondje aanbrengen. Loop bijvoorbeeld een nieuwe route, verleng de duur van je training, loop op een sneller of langzamer tempo of wissel van tempo af tijdens de training (intervaltraining).

 

 

Zwemmen

Met zwemmen bouw je conditie en kracht op. Je gebruikt je beenspieren, buikspieren, rug- en schouderspieren en natuurlijk je armspieren. Tijdens een uur baantjes zwemmen verbrand je 590 tot 930 calorieën (afhankelijk van je snelheid, zwemslag en lichaamsgewicht). Zwemmen is een goed alternatief voor hardlopen wanneer je last hebt van reuma of artrose. Omdat de meeste zwembaden binnen zijn, kun je het hele jaar door trainen. Geen excuses meer om thuis te blijven als het buiten regent of koud is.

 

 

High intensity interval training (HIIT)

Heb je het druk, maar wil je wel sporten? Dan biedt een high intensity interval training, ook wel HIIT genoemd, een uitkomst. De training duurt namelijk maar twintig tot dertig minuten. Is dat niet te kort om vet te verbranden? Nee, tijdens een HIIT-sessie train je namelijk op een hele efficiënte manier die je vetverbranding verhoogt. De oefeningen voer je zestig seconden op hoge intensiteit uit, daarna heb je dertig seconden rust. Hierdoor gaat je hartslag omhoog en verbrand je meer vet. Als je de HIIT-sessie goed uitvoert, houdt de ververbranding tot wel drie dagen aan!

 

Fitness

Veel mensen denken dat alleen cardiotraining helpt om af te vallen. Dat is onterecht. Krachttraining helpt je namelijk ook bij het afvallen. Je creëert dan meer spiermassa en grotere spieren verbruiken meer energie. Dat betekent dat je meer calorieën verbrandt tijdens de training. Een bijkomend voordeel van krachttraining is dat je spieren sterker worden en daardoor minder gevoelig zijn voor blessures. Plan dus naast je cardiotraining ook krachttraining in.

 

 

Boksen

Een sport die kracht met conditie combineert is boksen. Er zijn verschillende boksvormen, zoals gewoon boksen, kickboksen of thaiboksen met uiteenlopende trainingsvormen als bokszaktraining of padstraining. Het is een ideale sport waarmee je een stevige conditie opbouwt. Bij de meeste bokstrainingen wordt er ook gewerkt aan de kracht door bijvoorbeeld op te drukken of buikspieroefeningen te doen. Tijdens een boksles verbrand je 350 tot 850 calorieën (afhankelijk van de trainingsvorm en je lichaamsgewicht).

 

 

Squash

Sport je niet graag alleen? Dan is squash een ideale sport waarmee je veel calorieën verbrandt én samen kunt trainen. In tegenstelling tot tennis duren de rally’s langer en zijn ze intensiever. Het calorieverbruik ligt tussen 700 en 1100 calorieën per uur. Sport je niet graag binnen? Binnen de racketsport is padel enorm in opkomst. Dit is een kruising tussen squash en tennis en wordt buiten op een speciale padelbaan gespeeld.

 

 

Met deze zes sporten verdwijnen de kerstkilo’s als sneeuw voor de zon. En over de zon gesproken. Als je deze goede voornemens volhoudt, is jouw lijf op tijd in shape voor het strandseizoen!

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.