Top
Met deze paasactiviteiten voorkom je dat je gaat snacken - Blog Sport & Casuals
fade
4599
post-template-default,single,single-post,postid-4599,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Met deze paasactiviteiten voorkom je dat je gaat snacken

Met deze paasactiviteiten voorkom je dat je gaat snacken

Met Pasen liggen de lekkernijen voor het oprapen. Een paaseitje hier, een paasontbijt daar, om de dag vervolgens af te sluiten met een uitgebreid paasdiner. Aan het eind van de dag zit je broek weer wat strakker en moet de broeksriem een gaatje losser. Al het lekkers laten staan is tijdens deze dagen soms best lastig. Door in beweging te komen en je gedachten te verzetten voorkom je dat je gaat snacken. Om je hierbij te helpen hebben we zeven leuke paasactiviteiten voor je bedacht.

 

1. Paaseieren zoeken

Een ouderwetse zoektocht naar de verstopte paaseieren doet het altijd goed bij jong en oud. Verstop ze in de tuin in het huis en maak er een echte speurtocht van met opdrachten en aanwijzingen. Zo geef je er een leuke twist aan en is de speurtocht voor iedereen een uitdaging.

 

2. Eieren gooien

Maak tweetallen en geef ieder team een ei. Dit kan een gekookt ei zijn, maar het mag ook een rauw ei zijn. De teams moeten tegenover elkaar staan op ongeveer 2 meter afstand. Ze moeten het ei naar elkaar overgooien. Wanneer de ander het ei vangt zetten ze allebei een grote stap naar achteren. Vangen ze het ei niet of breekt het rauwe ei, dan zijn ze af. Het team dat het langst blijft overgooien is de winnaar.

 

3. Het haasje

Verdeel de groep in twee teams en baken een veld af met pionnen. Zet aan iedere kant van het veld twee emmers: één gevuld met gekookte eieren, de ander is leeg. Het is de bedoeling dat de teams de eieren van elkaar stelen. De teams kunnen de eieren verdedigen door de aanvallers af te tikken. Als je bent afgetikt ben je het haasje en moet je buiten het veld wachten tot jouw team een ei heeft gestolen, pas dan mag de haas weer het veld in.

 

4. Eieren kegelen

Zet negen rauwe eieren in piramidevorm neer op de grond. Met een gekookt ei probeer je de rauwe eieren vervolgens om te stoten of kapot te breken. Zet de eieren neer op een groot grondzeil, zodat je de rommel makkelijk kunt opruimen.

 

5. Eierrace

Zet een parcours uit met pionnen en andere obstakels. Verdeel de groep vervolgens in twee teams. Ieder team krijgt een lepel en een gekookt ei. De eerste loper stopt de steel van de lepel in zijn mond en legt het ei op de lepel. Vervolgens moet iedere deelnemer het parcours afleggen zonder dat het ei van de lepel valt. Valt het ei, dan moet je weer opnieuw beginnen.

 

6. Wortelwerpen

Zet zes emmers in een piramide neer op de grond of op een tafel. Schrijf op iedere emmer hoeveel punten hij waard is. De voorste rij levert het minste punten op, de achterste rij het meeste. Trek vervolgens een lijn op vijf meter afstand van de piramide. Iedereen krijgt drie wortels die ze in emmers moeten werpen. De deelnemer met de meeste punten wint.

 

 7. Paaswandeling

Doe je liever een activiteit zonder spelelement? Trek dan de wandelschoenen aan en ga met de hele familie naar buiten voor een wandeling. Het voorjaar is net begonnen, dus de bloemen staan weer in bloei, de schapen, koeien en geitjes mogen weer naar buiten en het is een simpele, maar effectieve manier om de calorieën van de paasmaaltijd te verbranden.

 

Combineer activiteit 1 t/m 6 voor een echte paasspelletjesmiddag. Zo ben je de hele middag in beweging en is het minder verleidelijk om te snoepen van al het lekkers.

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.