Top
Roces heeft een unieke skischoen, en dit is waarom
fade
4898
post-template-default,single,single-post,postid-4898,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Roces maakt unieke kinderskischoenen die meegroeien

Roces verstelbare skischoenen

Roces maakt unieke kinderskischoenen die meegroeien

De wintersportvakantie is geboekt, de ski’s hebben een waxbeurt gehad en de skikleding ligt klaar. Alles is geregeld, maar dan blijken de skischoenen van de kinderen niet meer te passen. Het paar dat je vorig jaar nieuw hebt aangeschaft is te klein geworden. En nu? Weer een paar nieuwe aanschaffen? Wat nu als de schoenen konden meegroeien…

 

De Roces IDEA skischoenen

Het Italiaanse merk Roces bedacht een oplossing voor de snelgroeiende kindervoeten. In 2006 brachten ze een verstelbare skischoen op de markt: de Roces IDEA. Dat is uniek, want geen een ander merk heeft skischoenen voor kinderen die je zowel in de lengte als breedte verstelt. De skischoenen gaan zo heel wat wintersportvakanties mee, al groeien de voeten van je kinderen nog zo snel!

 

In drie simpele stappen naar een grotere schoenmaat

Het verstelsysteem werkt heel simpel:

  1. Open de gesp bij de hiel van de skischoenen.
  2. Draai aan de hendel en pas de schoen aan naar de juiste maat.
  3. Sluit de gesp.

In een handomdraai maak je de schoenen op maat en staat je kind weer een heel skiseizoen stevig op de latten.

 

Wat maakt de Roces IDEA skischoenen uniek

De voering heeft een innovatief verstelsysteem: het groeit automatisch mee met de buitenschoen. Dit voorkomt dat de schoen knelt, maar wel de juiste ondersteuning geeft aan de hele voet. De schoen en de voering werken als een tandem waardoor de pasvorm optimaal blijft, de schoen comfortabel zit en zijn warmte behoudt.

IDEA verstelbare skischoe

 

Van skates naar skischoenen

Sinds de oprichting in 1952 ontwikkelt Roces keer op keer producten die de wereld op zijn kop zetten. IJshockeyschaatsen werden in die tijd gemaakt van leer. Roces bracht als eerst een kunststof ijshockeyschaats op de markt. Dat is de schaats zoals we hem nu kennen, met harde buitenschaal. Niet veel later rolden de eerste inlineskates van de band. Uniek, want tot die tijd waren er alleen rolschaatsen verkrijgbaar. Bij het verder ontwikkelen van deze skates ontstond het idee van de verstelbare schoen. Deze techniek werd tot 2006 alleen toegepast bij de inlineskates voor kinderen en nu dus ook bij de IDEA skischoenen.

 

Roces uit Bella Italia

Roces is opgericht en nog steeds gevestigd in het Italiaanse Montebelluna, zo een vijftig kilometer ten noorden van Venetië. Het kleine dorpje staat wereldwijd bekend door het vakmanschap voor schoenproductie. Die kennis, kunde en technieken gebruikt Roces nog steeds in haar ontwerpen. Het resultaat zijn schaatsen, skates en skischoenen die comfortabel dragen en er net zo elegant uit zien zoals je dat alleen van de Italianen kunt verwachten.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.