Top
De mooiste wandelgebieden van Nederland - Wandelen in de natuur
fade
4208
post-template-default,single,single-post,postid-4208,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De mooiste wandelgebieden van Nederland

mooiste wandelgebieden van Nederland

De mooiste wandelgebieden van Nederland

Nederland kent talloze natuurgebieden waarin je kunt wandelen, fietsen, varen of sporten. Tijdens een wandeltocht heb je de tijd om te genieten van alle flora en fauna om je heen. In dit artikel zetten we de mooiste wandelgebieden voor je op een rijtje, zodat jij alleen nog maar jouw wandelschoenen hoeft aan te trekken.

 

De Nieuwe Hollandse Waterlinie

Dit natuurgebied is 85 kilometer lang en loopt vanaf het Noord-Brabantse Woudrichem naar het Noord-Hollandse Muiden. De Nieuwe Hollandse Waterlinie biedt naast de prachtige natuur ook andere bezienswaardigheden, zoals de vijftig forten die op de linie staan. Deze forten kun je bezoeken en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Een leuke onderbreking tijdens een lange wandeltocht.

 

Nationaal park de Groote Peel

In het Limburgse natuurgebied de Groote Peel vind je 200 verschillende vogelsoorten. In oktober en november heb je zelfs een hele grote kans dat je er de prachtige kraanvogel spot. Je kijkt er je ogen uit, want in dit bijzondere stukje natuurgebied leven daarnaast talloze andere dieren.

 

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen in Flevoland is het meest ongerepte natuurgebied van Europa, waar de natuur zijn gang kan gaan. In dit gebied lopen edelherten en de grootste kudde wilde paarden rond en sinds een paar jaar vind je hier ook de zeearend weer. Wil je er zeker van zijn dat je een edelhert ziet? Via het bezoekerscentrum kun je jezelf inschrijven voor een excursie.

 

De Waddenzee

Wil je een wandeltocht met wat meer uitdaging? Ga dan eens wadlopen. Wanneer het water tijdens eb wegtrekt kun je over de zeebodem naar de verschillende Waddeneilanden lopen. Trek goede waterdichte schoenen aan en ga met een gids op pad.

 

Nationaal park De Hoge Veluwe

In dit Gelderse natuurgebied vind je allerlei soorten landschappen: bossen, heidevelden, zandverstuivingen, vennen en plassen. Wandel door dit gevarieerde gebied met of zonder gids. Of maak een tussenstop bij het Kröller-Müller museum en wandel daar door de prachtige beeldentuin.

 

Staat jouw favoriete wandelgebied ook in ons lijstje of heb je een ander natuurgebied waar je graag wandelt? Laat het ons weten in een reactie.

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.