Top
Buiten trainen is beter voor de mentale en fysieke gezondheid
fade
4515
post-template-default,single,single-post,postid-4515,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

5 x waarom buiten trainen goed voor je is

buiten trainen

5 x waarom buiten trainen goed voor je is

Het lijkt erop dat het winterse weer langzaam uit ons land wegtrekt. En dat betekent dat je jouw workout naar de frisse buitenlucht kunt verplaatsen. Want buiten trainen is gezonder dan een binnen trainen. Lees hier waarom je tijdens een buitentraining geld bespaart, meer calorieën verbrandt en nog gezonder bezig bent.

 

Buiten trainen is gratis

Je hoeft geen duur abonnement bij de sportschool af te sluiten en bespaart daardoor maandelijks een hoop geld, want buiten trainen is gratis. Je hoeft alleen te investeren in een paar goede sportschoenen en een paar setjes sportkleding. In de buitenlucht vind je daarnaast allerlei voorwerpen die je kunt gebruiken tijdens de training. Denk aan takken of muurtjes waar je overheen kunt klimmen en springen.

 

Moeder Natuur

Buiten trainen heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van binnen trainen. Tijdens een workout in de buitenlucht verbrand je bijvoorbeeld meer calorieën. Dit komt door de externe factoren die Moeder Natuur met zich meebrengt. Denk hierbij aan flinke tegenwind, de omgeving en de temperatuur. Wanneer je tegenwind hebt moet je harder werken om snelheid te maken. Hierdoor verbrand je meer calorieën. Dat geldt ook voor de temperatuur. Is het buiten koud? Dan moet het lichaam harder werken om je warm te houden. Is het buiten heel warm? Dan moet het lichaam juist hard werken om je af te koelen. Ook hiermee verbrand je meer calorieën. De omgeving heeft ook invloed op de hoeveelheid calorieën die je tijdens de workout verbrandt. In het bos met heuvelige en kronkelige paden verbrand je meer dan wanneer je op een vlakke ondergrond traint. Daarnaast trainen mensen in de buitenlucht gemiddeld langer dan mensen die binnen sporten. En hoe langer je sport, hoe meer je verbrandt.

 

Buiten trainen is gezonder

Sporten is gezond, maar buiten sporten is nog gezonder. Onderzoekers van Peninsula College of Medicine and Dentistry (PCMD) ondervonden dat een sporten in de buitenlucht bijdraagt aan een betere mentale en fysieke gezondheid. Tijdens een buiten training maak je meer endorfine aan en kom je in aanraking met zonlicht, waardoor je jezelf gelukkiger voelt. In de buitenlucht is het daarnaast makkelijker om je hoofd leeg te maken van alle dagelijkse beslommeringen. Een sportschool is dé broedplaats voor bacteriën en ziektekiemen. De kans is dus groter dat je daar een griepje of flinke verkoudheid oploopt. De buitenlucht is vijf keer zo schoon dan de lucht in de sportschool. Nog een goede reden voor een heerlijke buiten training.

 

Train wanneer je wil

Buiten train je wanneer jou het uitkomt. Je bent niet gebonden aan de openingstijden van de sportschool en je hoeft niet te wachten tot er een apparaat vrij is. Je traint daardoor een stuk effectiever. Is het buiten te warm of te koud? Pas je kleding of trainingstijd dan aan op de temperatuur.

 

Kleed je naar de juiste temperatuur

Buiten trainen kan het hele jaar door als je jouw sportoutfit aanpast op de temperatuur. In de winter is het belangrijk dat je verschillende laagjes draagt en je jezelf warm aankleedt (lees hier waaruit een sportoutfit in de winter bestaat). In de zomer heb je genoeg aan een shirtje en een korte broek. Train in de zomer nooit op het heetst van de dag (tussen 12.00 uur en 15.00 uur) of train op een koele plek zoals het bos. Neem zowel in de zomer als in de winter altijd een bidon met water mee om uitdroging te voorkomen.

 

Leuke sporten voor buiten

Of je nu aan je conditie of kracht wilt werken, alle trainingsvormen kun je buiten doen. Gebruik bijvoorbeeld de voorwerpen uit de natuur als gewicht of neem een setje halters en dumbbells mee naar het park of het bos. Hardlopen of fietsen is ook een stuk leuker in de buitenlucht. De tijd gaat sneller en je kunt de training vaker afwisselen. Daarnaast zijn skaten en wandelen ook ideale sporten voor buiten.

 

Buiten trainen levert je dus heel veel extra voordelen op zonder dat het je extra moeite kost. Verplaats jouw workout daarom naar buiten en geniet van de natuur en de frisse buitenlucht.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.