Top
Blue Monday: zo krijg jij toch the happy feeling - Happy Monday!
fade
4453
post-template-default,single,single-post,postid-4453,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Zo maak je van Blue Monday een happy Monday

Blue Monday

Zo maak je van Blue Monday een happy Monday

Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar. De gezellig feestdagen zijn voorbij, de warme zomer is nog lang niet nabij, want het is donker, nat en koud buiten en je moet van de fijne weekendmodus weer terugschakelen naar de werk- of schoolmodus. Vandaag is dus niet zo een gezellig dag, maar wij helpen je om van Blue Monday blues af te komen.

 

Wat is Blue Monday

De Britse psycholoog Cliff Arnall ontwikkelde in 2005 een wetenschappelijke formule, waarmee hij kon berekenen wat de meest depressieve dag van het jaar zou zijn. Volgens deze formule zou de maandag (voor de storting van salarissen) van de laatste volle week van januari de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Deze dag noemde hij Blue Monday. Dit heeft te maken met het feit dat goede voornemens zijn mislukt, de gezelligheid van de feestdagen weg is, de meeste mensen hun salaris nog niet hebben gehad, het buiten koud en donker is en de meeste vakanties nog ver weg zijn.

 

Happy Monday

Voel jij je vandaag een beetje blue? Er zijn gelukkig heel veel manieren om Blue Monday om te zetten in een happy Monday. Ga bijvoorbeeld lekker de buitenlucht in en maak tijdens de lunchpauze een wandeling met collega’s. Jezelf blootstellen aan de zon voorkomt namelijk een depressief gevoel. Beweging helpt ook om van het blue gevoel af te komen. Als je beweegt maken je hersenen het gelukshormoon endorfine aan. Daardoor geeft sporten het gevoel van voldoening en het eten van een zak chips op de bank niet. Plus, mochten jouw goede voornemens zijn mislukt, dan is dit het moment om ze weer op te pakken.

 

Zweet Blue Monday weg

Letterlijk bij de pakken neer gaan zitten is dus niet de oplossing. Sporten is het perfecte middel om Blue Monday te verslaan. Dus kom uit die luie stoel en trek je sportkleding aan. Til een kilo extra in de sportschool, verbeter je PR op de 5 kilometer of ga wandelen en geniet van het prachtige winterlandschap. Zorg er in ieder geval voor dat je jezelf focust op alle positieve punten van jouw Blue Monday workout. Hierdoor krijgt jouw humeur een flinke boost en wordt deze maandag de beste maandag van het jaar!

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.