Top
Sterker, slanker en fitter door boksen - Alle voordelen op een rijtje
fade
4495
post-template-default,single,single-post,postid-4495,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Sterker, slanker en fitter door boksen

beginnen met boksen

Sterker, slanker en fitter door boksen

Boksen is een goede manier om fitter, sterker en slanker te worden. Je traint er het hele lichaam mee en krijgt er meer zelfvertrouwen van. Tegenwoordig hoef je niet meer de ring in te stappen voor een boksles. Veel sportscholen geven fun- en fitbokslessen zonder fysiekcontact of je doet deze intensieve workout thuis op een bokszak. Lees in dit artikel waarom boksen leuk en gezond is.

 

Disciplines binnen de bokssport

Binnen de bokssport heb je verschillende disciplines, waaronder boksen, kickboksen en thaiboksen. Bij boksen mag je alleen stoten met je handen, bij kickboksen en thaiboksen mag je daarnaast trappen. Bij Thaiboksen is het ook toegestaan om de ellenbogen te gebruiken. Een gevecht vindt altijd plaats in de ring waarbij rondes drie keer drie minuten of vijf keer drie minuten duren. De fun- en fitbokslessen zijn ook opgedeeld in rondes van drie of vier minuten, waarbij je tussen elke ronde een minuut pauze hebt.

 

Waarom boksen

Tijdens een boksles train je het hele lichaam. Je bouwt er een conditie mee op, wordt er sterker van en je verbrandt gemiddeld 600 calorieën per uur. Het is dus een goede workout als je wilt afvallen. Je oefent in een les verschillende stootcombinaties, waardoor je een betere coördinatie en reactievermogen krijgt. Boksen is populair, omdat je even alle dagelijkse stress van je af kunt sporten en je er een flinke dosis zelfvertrouwen van krijgt.

 

Beginnen met boksen

Als je wilt boksen hoef je niet per se de ring in te stappen. Er zijn steeds meer boksscholen die fun- of fitbokslessen aanbieden. Tijdens deze lessen train je op een boksbal en maak je geen fysiekcontact. Deze trainingen zijn er op gericht om sterker en fitter te worden. Wil je liever niet naar een drukke onbekende sportschool? Hang dan een boksbal op in de woonkamer of slaapkamer en je kunt deze intensieve workout gewoon thuis doen.

 

Boksuitrusting

Voor fun- en fitboksen heb je geen ingewikkelde uitrusting nodig. Aan bokskleding, bokshandschoenen, bandages en een boksbal heb je genoeg. Wil je sparren tijdens de training? Dan moet je ook bescherming dragen. Naast de bokshandschoenen draag je dan scheenbeschermers en een hoofdbeschermer. Deze vangen de impact van de trappen en stoten op, zodat je tijdens de training niet geblesseerd raakt.

 

Boksen is een allround sport waarmee je het hele lichaam traint en je jezelf even kunt laten gaan. Een heerlijke workout voor iedereen die slanker en fitter wilt worden of wilt werken aan het zelfvertrouwen.

 

1Bericht
  • Janneke

    Wat dacht u van een Bitje of trainen jullie zonder? En daarna tandarts?

    21 maart 2019 at 09:47 Beantwoorden

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.