Top
Alles wat je moet weten over luchtbedden
fade
4802
post-template-default,single,single-post,postid-4802,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Alles wat je moet weten over luchtbedden

Alles wat je moet weten over luchtbedden

Alles wat je moet weten over luchtbedden

Het luchtbed is het ideale mobiele matras. Perfect voor een kampeervakantie, maar ook voor een logeerpartijtje. De luchtbedden van tegenwoordig zijn steeds beter ontwikkeld waardoor je bijna niet merkt dat je niet in je eigen bed ligt. Ben je op zoek naar een nieuw luchtbed en wil je hier meer over weten? Lees dan verder.

 

Eenpersoons- en tweepersoonsluchtbedden

Slaap je alleen of met twee? Afhankelijk daarvan kies je voor een eenpersoons- of tweepersoonsluchtbed. Er bestaan ook 1½-persoonsluchtbedden, hierop heb je meer ruimte. Dat is fijn wanneer je veel woelt in je slaap.

 

Luxe luchtbedden

Een gewoon luchtbed is tussen de 15 en 25 cm hoog. Hoe hoger het luchtbed is, hoe meer lucht erin past. En hoe meer lucht er in het matras zit, hoe comfortabeler je slaapt. Luxe luchtbedden zijn een stuk hoger dan een gewoon luchtbed. Doordat je op meer lucht ligt voel je bijna geen verschil tussen het matras van je eigen bed.

 

Slaapmatjes

Slaapmatjes zijn klein en compact. Ze passen goed in kleine bagageruimtes en nemen niet veel ruimte in op je slaapplek. Omdat je dicht op de vloer ligt, liggen ze minder comfortabel dan een dik luchtbed. Blijf je maar kort op één plek slapen of heb je niet veel ruimte? Dan is slaapmatje wel de beste keuze.

 

Luchtbedden met een ingebouwde pomp

Heb je geen zin om het bed nog helemaal op te moeten pompen voor je gaat slapen? Dan biedt een luchtbed met een ingebouwde pomp een uitweg. Je zet de pomp aan en binnen een paar minuten is het bed opgeblazen. De pomp werkt op elektriciteit dus je moet wel in de buurt van een stopcontact zijn.

 

Waar is een luchtbed van gemaakt

Een luchtbed moet stevig zijn en toch zacht en comfortabel liggen. Daarom zijn de meeste luchtbedden gemaakt van PVC. Dit maakt het bed niet alleen stevig, maar ook bestand tegen lekkages. De bovenkant van het luchtbed is afgewerkt met een laag velours. Velours maakt het matras zacht en zorgt er tegelijk voor dat je minder zweet in je slaap.

 

Pompen

Heb je een luchtbed zonder ingebouwde pomp? Dan zal je het luchtbed op een andere manier moeten opblazen. In het matras past een enorme hoeveelheid lucht. Je hebt een paar sterke longen en veel geduld nodig als je het luchtbed met je mond opblaast. Met een voetpomp of elektrische pomp gaat het een stuk sneller. Je sluit het verloopstuk op het ventiel aan en pompt vervolgens de lucht in het matras. Binnen no time heb jij een heerlijk gespreid bed klaarstaan.

 

Gebruik een hoeslaken

Tijdens je slaap verlies je vocht. Trek daarom een hoeslaken of een beschermhoes over het luchtbed heen. Deze vangt het vocht op en houdt het luchtbed schoon en fris.

 

De ondergrond

Maak de ondergrond vrij van vuil, stof en scherpe voorwerpen. Dit voorkomt lekkages. Slaap je op een slaapmatje? Leg dan een extra deken of doek op de grond ter isolatie.

 

Weet jij al op wat voor luchtbed jij vannacht slaapt?

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.